Pol Standaert: biografie

Pol Standaert trad in de voetsporen van zijn voorouders en leerde begin jaren ‘80 het beroep van beeld- en steenhouwer in de steengroeven van Engeland en het Italiaanse Carrara, het bekende plaatsje waar het Carrara-marmer vandaan komt. Pol bouwde om te beginnen de voorraad antieke stijlschouwen verder uit. Die staan vandaag nog steeds opgesteld in het ouderlijke huis in Brugge. Dat vormt het perfecte decor voor deze zeldzame collectie schouwen die door Pol persoonlijk en hoofdzakelijk uit Frankrijk worden gehaald. Het aanbod is trouwens zeer gevarieerd en gaat van gotisch tot art deco.

Eeuwenoude ambacht

Als gepassioneerd beeldhouwer specialiseerde Pol zich tevens in het vervaardigen van reproducties in natuursteen en de vakkundige restauratie van antieke schouwen. De oude schouwen dienen daarbij vaak als referentie voor de reproducties.

Bijna alles wat Pol vervaardigt, is volledig handwerk. Het illustreert hoe goed hij zijn vak beheerst. Zijn specifieke kennis geeft hij ook door aan zijn personeel dat vooraf van hem een doorgedreven opleiding krijgt, zodat de kwaliteit op elk moment gegarandeerd is.

De ambachtelijke manier waarop natuursteen en gips verwerkt worden is uniek, weinig mensen wagen zich hier vandaag nog aan. Maar het loont want intussen hebben Pol en zijn team al heel wat panden in Brugge en omstreken verrijkt of gerestaureerd.

Dat dit eeuwenoude ambacht hier nog steeds levendig is en met een hart voor het beroep wordt beoefend, maakt dat ook alle maatwerk mogelijk is.

Aarzel dus niet en neem contact op met het Huis Standaert.

Pol Standaert - Pol opleiding in Carrara! Pol Standaert - gepassioneerd beeldhouwer Open monumentendag Hotel Casselbergh