Pol Standaert: werkwijze

Doorheen de jaren zijn er heel wat ambachten verloren gegaan. Bij Huis Standaert, wordt de vakkennis al drie generaties lang doorgegeven van vader op zoon. De sierschouwen, mouluren en ornamenten worden met de grootste precisie met de hand vervaardigd. De kunde en liefde voor de stiel zitten heel vervat in elke realisatie.

Hierbij gaat Pol Standaert steeds op een gelijkaardige manier te werk: eerst wordt alles zeer minutieus opgemeten, daarna wordt met de hand een tekening gemaakt van hoe het er uiteindelijk moet komen uit te zien. Waar nodig nemen we ter plaatse afdrukken van de originele bij te maken delen en op basis daarvan kunnen Pol en zijn team in het atelier aan de slag.

Op maat

Deze eeuwenoude ambachten worden bij Huis Standaert nog steeds met een hart voor het beroep beoefend. Dit maakt dat ook alle maatwerk mogelijk is. Schouwen op maat, volgens uitzonderlijke afmetingen en verhoudingen, met persoonlijke patronen, ontwerpen en motieven zijn allemaal mogelijk. U kan hier dus met al zijn vragen terecht.

Ambachtelijk stucwerk

Naast de schouwen vormen ook de sierlijsten een kernactiviteit van Huis Standaert. Pol is immers gespecialiseerd in ambachtelijk stucwerk dat toegepast wordt in allerhande decoraties. Alle sierlijsten, ornamenten en zuilen worden nieuw getrokken of gegoten. Zowel gips als kunstwitsteen wordt hiervoor toegepast.

 

Voorstudie reconstructie plafond Impressie van het gipsatelier Reconstructie plafond volgens plan